Rauha on ollut (kennel)yskässä ja parannellut sitä lähes pari viikkoa. Täysi liikkumattomuus -parannuskeino tepsi eikä antibiootteja tarvittu. Rixu ei sairastunut, mutta tartutti Rauhaan sairausloman aikana SuuriMetsästäjä-asenteen.

Ehdimme treenailla toipilaan kanssa vain pari kertaa kevyesti ennen starttia Iitin voi-kokeessa tänään. Koe oli erittäin mukava. Markkeerauksiin ja ohjauksiin lähetettiin veneestä ja koirakkopareilla oli ruhtinaallisesti omat veneet ja soutajat. Tuomari taiteili kanootissa.

Rauha teki komeat markkeeraukset ja lähdin ohjaukseen koiraan luottaen. Ohjauksessa vasta huomasin SuuriMetsästäjä-taudin iskeneen Rauhaseenkin, sillä saadessaan riistan tuoksun hakualueelta (joka oli kaukana!) koira ei kuunnellut mitään vaan kroolasi täyttä ymmärrystä vailla kohti hajunlähdettä. Ja ylpeänä toi hämmästyneelle ohjaajalleen kauniin lokin. Se siitä "luota koiraasi" -ohjeesta.

Iitin koe ei ollut katsojaystävällinen, joten kuvasato jäi niukanlaiseksi. Muutamia otoksia löytyy sivulta  http://picasaweb.google.fi/rixulainen/20100818IittiVOI0810#