Koe alkoi yhtä hyvin kuin edellinenkin, eli nostin arpajaisissa viimeisen starttinumeron,  joka oli nyt 16. Ryhmien ensimmäiset koirat olivat mukana kaksi tuntia vähemmän aikaa kuin me. Ei ihan tasapuolista, mutta kuuluu kokeen luonteeseen.

Koe oli tosi herkullinen, sillä kävelimme walk-upissa niin peltoja kuin risukkoakin. Sen lisäksi seisoimme drivessa. Spanielit nostivat lintuja, joita alussa löytyi tosi niukalti, pudotuksia tuli harvakseltaan ja kävelyä runsaasti.

Meille tullut ensimmäinen nouto oli helppo. Seuraava nouto oli pidempi, mutta Rixun linjat ovat suhteellisen suoria, joten yhdellä käskyllä se olikin paikalla. Yllättävintä oli se, että koira kuunteli jokaista käskyä. Haasteellinen paikka, sillä metsä kutsui vieressä. Kerran Rixu sinne sujahtikin, mutta tuli nätisti kutsusta pois. Pyöritin koiraa alueella, mutta lintua ei ilmaantunut, joten siirsin koiraa vasemmalle. Sieltähän riista nousikin. Tuli hyvä muistutus siitä, ettei riista välttämättä ole sillä alueella, missä tuomari sanoo sen olevan.

Opetus 1: koiran täytyy pysyä annetulla alueella (vaikkei siellä olisikaan riistaa). Tuomarin pitää nähdä, että ohjaaja sekä koira kuuntelevat ohjeita.
Opetus 2: ohjaajan täytyy laajentaa aluetta, jollei koira löydä määrätyltä alueelta järkevässä ajassa riistaa. Silloin pudotus ei todennäköisesti siellä ole.

Toisen Lasse-tuomarin pakeille mentiin juoksujalkaa, sillä heidän ryhmässään odoteltiin koiria. Meille tuli pudotus heinäpaalien taakse niin, että laukauksesta lähti muutamia lintuja lentoon. Laitoin koiran noutoon ja samalla heinäpaaleilta lähti vielä yksi kana lentoon ja Rixu singahti sen perään kuuntelematta pilliä. Pillillä ei kerta kaikkiaan ollut mitään tehoa. Onneksi spanieli nouti linnun, joten Rixu ei paluumatkalla saanut palkkiota juoksentelustaan.

Vielä kerran tänä vuonna menemme laajentamaan näkemyksiämme A-kokeeseen Kouvolaan, jollei juoksut ala ennen sitä. Ruuvia kiristetään vielä! Oli meinaan jo nyt nähtävissä parannusta edelliseen kertaan. Vaikkei muut ehkä sitä nähneet, mutta minä huomasin 

Nopealla koiralla pitäisi olla ensiluokkainen tottelevaisuus kuumissakin tilanteissa. Sitä me vielä yritetään aikaansaada, mutta vietikkään koiran kanssa se ei ole ihan yksinkertaista. Työtä se teettää, mutta periksi ei anneta!