Nuoren koiran kanssa koekäynnit ovat tosi yllätyksellisiä. Pikkuhiljaa alan uskoa, että Rixun kanssa ei tarvitse kokeissa jännittää. Se on kehittynyt kesäkuun aikana valtavasti, niin että ohjaajalta putosi pilli, kun suu loksahti hämmästyksestä auki ohjauksessa.

Mäntän avo-kokeessa oli järven yli ohjaus. Lähetysaukon ympärillä oli kaislikkoa ja matkalla paljon lumpeita. Olin valmistautunut pillityksiin ja ohjauksiin heti lähetyksen jälkeen, koska edellisetkin koirat olivat yrittäneet lähteä kaislikkoa perkaamaan. Kun Rixu lähti matkaan, se ei vilkaissutkaan sivulle, vaan kroolasi eteenpäin metri metriltä. Puolessa välissä järveä en voinut kuin hämmästellä suu auki koiran tekemää viivasuoraa vanaa. MIKÄ LINJA yhdellä käskyllä. Unohdin lopussa, että minunkin piti tehdä jotain ja koira pääsi vastapuolen kaislikkoon ennen kuin sain itseni toimintaan. Tavi tuli parin turhan mutkan jälkeen noukittua matkaan ja maailman hienoin koira palautti lintusen huolellisesti käteen.

Tämän linjan jälkeen suorat markkeeraukset ja kyselemätön haku eivät enää ihmetyttäneet. Jokaisen suorituksen jälkeen koira odotti hyvin rauhallisena seuraten kiinnostuneena parinsa suoritusta. Aivan uskomaton koira! Ja se on MINUN!

Isot kiitokset kaikille ystäville, jotka ovat avittaneet alkusuven vesitohinoissa. Kehitys on ollut huikea ja se tuntuu ohjaajasta ihan pakahduttavalta. Mäntän kokeen tuloksena Rixun eka AVO1.