Rixu pääsi starttaamaan Lumijoen kv-kokeeseen. Sarkkisen Tomi oli suunnitellut upean kokeen riistapellolle, missä kahdella tuomarilla oli aina pari koirakkoa vierellään ja edessä kulki ylösajavia koirakoita ja ampujia. Noutomatkat olivat suhteellisen pitkiä, pellot täynnä riistanhajuja ja koirille tuli pitkiä odotuksia. Saimme Rixun kanssa viimeisen numeron ja lämpö kerääntyi korvien väliin.

Kun lopulta tuli meidän noutovuoromme, Rixu käyttäytyi pettävän rauhallisesti. Lähetin sen ensimmäiseen noutoon, joka meni hyvin. Väliin tuli muutamia pudotuksia toisille koirille ja sitten jälleen meille. Laitoin koiran noutoon, ohjasin sitä pari kertaa lähemmäksi riistaa, jonka jälkeen Rixu otti jalat alleen ja katosi kaukaisuuteen. Vihelsin ja vihelsin, ja tuomari kehoitti kutsumaan koiran takaisin. Sanoin tekeväni sitä koko ajan. Rixu juoksenteli pellon toisessa päässä korvat lepattaen ajaen ylös löytämiään fasaaneja. Toinen tuomari huusi meille, että ottakaa koira takaisin. Ja minä aloin kutsua Rixua nimeltä ja toinen tuomari kehoitti minua menemään hakemaan koiraa. Lähdin juoksemaan tehtävää suorittamaan, kunnes kuulin "Ammu se". Oliko rikos niin suuri, että sen tähden piti koira ampua???? Laukaus - ja fasaani putosi. Rixu noukki sen taidokkaasti ja lähti tuomaan sitä minulle. Kuuli varmaan puhinastani, etten ollut hirveän onnellinen tuliaisista. Sain pidettyä kiukkuni kurissa - onneksi, sillä kokeessa ei koiraa saa kurittaa...

Kokeen jälkeen pääsimme pellolle ampujien taakse ottamaan muutaman noudon ja pysäyttelin Rixua noudoissa ja kaikki sujui taas hienosti. Maasto oli vaativa muillekin koirille, mutta löysin taas uusia puutteita koirani koulutuksessa. Kotona ryhdistäydyn jälleen ja osoitan Prinsessalle sen oikean paikan. Jos vaikka vielä päästäisiin johonkin lämpimän riistan kokeisiin tänä vuonna ennen juoksujen alkamista.

Jos Rixun pennut tulevat yhtään äitiinsä, niin omistajat joutuvat valinnan eteen. Jos pentua pitää kaverina, niin siitä ei saa kelpo koekoiraa. Kaverikoira pitää olla kotona erikseen. Onneksi meillä on Rauha!