Vuosi alkaa marjanpoiminnalla. Likat pitävät kovasti pakastetuista ruusunmarjoista. Ruusunpiikkejä uhmaten marjat poimitaan parempiin suihin.

Lunta saisi tulla lisää, jotta Rixu-bambi ei välittäisi metsästää niin laajalla alueella. Viimeksi hiihtäessämme oli pellolla ruuhkaa, kun neljä peuraa pomppasi metsäsaarekkeesta eteen. Koirat olivat ne sieltä ajaneet ja sain katsella mukavaa luontodokumettia, kun peurat pakenivat turvallisesti korkean heinikon kautta seuraaville pelloille.

Lähdin hiihtelemään eteenpäin kunnes parinsadan metrin päässä tiellä auto tööttäili torvellaan. Luulin, että peurat olivat kiertäneet tielle ja autoilija hätisteli niitä pois. Sitten epäily hiipi mieleen, kun näin pellolla vain Rauhan. Sinne tiellehän Rixu-bambi oli loikkinut pitkin peurojen takajälkeä. Jos pellolla olisi runsas lumivaippa, niin ei koira lähtisi rämpimään pitkälle. Nyt saa olla meidän bambin kanssa vielä varovainen, kun riista liikkuu runsaasti eikä Riihimäen seudulla ole paljoa lunta hillitsemään sen menohaluja.