Pitkän pohdinnan jälkeen teimme aluksi koeluontoisen ratkaisun pesämme uudelleenjärjestelyihin. Rauha on kärsinyt allergiasta, johon raakaravinto on tuonut helpotuksia, mutta silti kortisonia on päivittäin tarvittu. Nyt kokeilemme ilmastonmuutosta eli Rauha muutti 600km päähän Enoon pois ruuhkasuomen pakokaasuista. Sille löytyi pölyttömämpi koti vanhan tutun siivousintoilijan taloudesta. Jos Rauhan terveys pysyy hyvänä, niin Pohjois-Karjalaan se sitten jääkin toimimaan sosiaalityönerityisasiantuntijana.

Rauha kilpailee nyt spankku-Iivarin kanssa perheenjäsenten huomiosta ja sitä riittää kyllä molemmille. Rauha jakaa tottelevaisuuden ilosanomaa ympärilleen ja näyttää, miten mukavaa ja vaivatonta on elää koulutetun koiran kanssa. Iivari ei oikein jaa tätä näkemystä, mutta sopeutunee tilanteeseen kuin mies.

Rixu on ottanut kotona Rauhan roolit itselleen. Se kerjää keittiössä ja kun istahtaa tv-tuoliin tai heittäytyy pitkäkseen, niin koira on kainalossa. Rixu ei selvästikään nauti enää pitkistä pyörälenkeistä ja metsässäkin pysyttelee lähistöllä. Toivon, että tämä kontaktihakuisuus ilmenee myös ensi kauden lämpimän riistan kokeissa.

Rixun kroppa on pyöristynyt mukavasti eikä annettu ruoka tahdo riittää. Ettei vaan pentuja tulisi kymmentä enempää!