Rixu starttasi tänään A-kokeessa Janakkalassa sorsajahdissa. Kaikki ajot pysyimme mukana, vaikka koira selvästi kuumeni loppua kohden. Noudoista epäpuhtain oli pitkä mutapeltonouto yli 200m. Linjan alku meni hienosti, mutta jotenkin päästin koiran ojaan näkymättömiin, josta tuli miinus kirjoihin. Näin ollen emme päässeet taistelemaan sertistä, mutta silloin tiesin, että tulos tulee ja näin Rixusta tulisi käyttövalio. Tulokset julkistettiin ja Rixu sijoitettiin kolmanneksi ykköstuloksella. Uni vaan sen kun jatkuu!

Paljon on tultu talvesta eteenpäin, mutta vielä on hiomista tottelevaisuuden ehdottomuudessa. Samoin pitkiä linjoja täytyy tahkota. Itse hätäilen yhä vaan enkä luota vieläkään koiraan tarpeeksi. Enkä osaa markkeerata, mikä olisi iso etu, sillä ei tuomarikaan aina tiedä tarkkaa putoamispaikkaa ja siitä on suuri etu!

Olipas opettavainen startti ja yhä edelleen hieno koira!

Kauden paras kuva on Inka Virtasen ottama SMNn mestaruuskokeesta. Rixu tuli markkeerauksesta iso lumpeenlehti suussa ja vasta maalle noustua pystyi näkemään, että haluttu tavi oli myös mukana eikä pelkkä lumpeenlehti.