Takana on upea hanhireissu Virossa. Likat pääsi metsälle oikein urakalla aamusta iltaan. Oli tuntien passissa istumista, ylösajoa, markkeerauksia ja pitkän pitkiä ohjauksia pelloilla.

Reissussa oli mestariampujia, joten samalla saatiin Rauhalle suoritettua käytännön metsästyskoe. Mimmi toimi mallikkaasti ja taas sain olla ylpeä siitä! Raukkis suhtautui erittäin vakavasti omistajuuskysymykseen ja kaikki samalle riistalle erehtyneet koirat kuulivat kyllä kelle riista kuuluu. Tuotuaan pudotuksen Rauha istui saaliin vartiossa ja murisi kasalle eksyneille koirille selkeästi ettei riista ollut enää jaossa.

Pikkulikka Rixu ei pannut pahemmaksi, vaan voitti arvostetun SMNn Viron mestaruuden 2010. Aika ratkaisi tällä kertaa paremmuudet, joten ohjus pääsi oikeuksiinsa. Koiran nimi onkin nyt VM10 Rixu, täyden kympin koira! (Kuva: Katri Hietikko)

Kaiken tämän hyvän lisäksi sain suoritettua tuomarikokelaan näyttökokeen E. Salon valvonnassa. Ja kotiin saatiin myös itseammuttua lintua! Ei voi paremmin matka mennä. Tai vois kyllä. Tuplat jäi saamatta. Sitä vartenhan mulla kaksi koiraa on, että noutaisivat harmoonisesti kaksi omaa pudotusta yhtä aikaa. Nyt ehtivät hakemaan muidenkin pudotuksia. Ensin yksi veti neljällä alas kolme ja sitten toinen veti kolmella alas neljä.