Tänään aukaisi Mrmustaniska silmänsä. Muilla on vielä silmät kiinni, mutta milli siritystä havaittavissa.

Tyylikin on kaikilla muuttunut vauvamaisesta untelosta käärmemäiseen vilkkauteen. Ne ovat tulleet milkyyreiksi ja imevät äitinsä kuiviin. Tänään onkin mammalle maistunut ruoka ja juoma aivan erilailla. Nyt alkaa tiukka kasvuvaihe pennuilla ja nopea kehityksen kausi.

Kaikki on mennyt tähän 11 päivään asti erinomaisesti. Tiineysaikana emo sai olla täysin rauhassa eikä kokenut minkäänlaista stressiä. Synnytys sujui hienosti eikä missään vaiheessa olla tarvittu lääkäriä eikä antibiootteja. Ohjeita ja rauhoittavia signaaleja tosin olen tarvinnut ja niitä saanut puhelimitse monilta kolleegoilta pitkin matkaa.

Rixu hoitaa pentuja rauhallisesti ja määrätietoisesti. Me käsittelemme pentuja päivittäin ja aiheutamme niille positiivista stressiä, joka kirjojen mukaan edistää pentujen kehitystä lisäten niiden ongelmanratkaisukykyä ja stressinsietoa. Pennut taistelevat nisistä monta kertaa päivässä ja joutuvat pinnistämään ja punnertamaan olan takaa elintilan saamiseksi. Pieniä haparoivia kävely-yrityksiä on havaittavissa. 

Kaikki on edennyt hienosti ja pennut alkavat jo muistuttaa hieman koiraa marsun sijaan. Olen täynnä onnea ja ylpeyttä. Alku näyttää erittäin lupaavilta, mutta sehän olikin jo tiedossa, kun kyseessä on vesilohikäärmepennut!