Likat starttasivat Evon VOI-nome-Bssä lauantaina. Sain olla tosi ylpeä kahdesta itsenäisestä työskentelijästä, jotka eivät hommissaan ehdi kyselemään neuvoja ohjaajaltaan.

Molemmille koirille markkeerausnoudon palautuksen aikana tullut kakkosmarkkeeraus jäi täysin kuulon varaan, sille ne eivät reagoineet juuri ollenkaan laukauksiin eivätkä sorsapilleihin vaan keskittyivät tuomaan saalista turvaan. Molemmat lähtivät kuitenkin reippaasti noutoon osoitettuun suuntaan ja tekivät töitä itsenäisesti, kunnes saivat kaivettua pudotukset ylös. Rauhalla kesti hieman kauemmin aikaa löytää pudotukset kuin Rixulla, mutta Rauha oli haussa jopa Rixua nopeampi saamaan kaikki viisi riistaa ylös ja ohjaajalle. Rauhan ohjaus oli raskaampi kuin Rixun ja kaikenkaikkiaan lopputulokseksi tuli Rauhalle kakkonen ja Rixulle KVA-nome-tuloksista puuttuva ykkönen talteen.

Jälleen sain olla erittäin ylpeä kahdesta hienosta metsästyskoirastani. Täytyy ryhtyä opettamaan koiria havainnoimaan ympäristöään palautuksen yhteydessä, niin sekin asia on sitten kunnossa, kun Rixu osallistuu nomen SM-kisoihin elokuussa