Rixu WT VOI1 & NOME-B VOI1

Matkailuauto Hissukka suuntasi dieselvanansa Pohjanmaan lakeuksille. Rixu osallistui perjantaina Labradorikerhon WT-kokeeseen Lapualla. Alkuun neljä rastia, joissa parissa ohjaaja teki hölmöjä ratkaisuja. Ilmeisesti jokainen virhe on itse tehtävä ennen kuin ne menevät jakeluun. Pääsimme kuitenkin finaaliin ja sen jälkeen uusintaan, jossa ohjaajan hermot eivät vieläkään pitäneet, vaan ohjauksessa piti hätäillä. Lopputuloksena kolmas sija ja WT1 sekä mukavasti tuomareiden valinta.

Lapualta lähdimme Korsnäsin kautta Närpiön nome-B-kokeeseen. Merelliset olosuhteet kevään ekaksi starttipaikaksi olivat varsin haasteelliset. Rixu oli kuitenkin kuin kotonaan ja toi lintuja reippaaseen tahtiin niin luodolta kuin pitkästä kaislikostakin. Haihattelijan ensimmäinen B-startti voi-luokassa toi mimmille ykkösen!

Rauhakin starttasi, mutta heti kättelyssä missasi kakkosmarkkeerauksen toisen pudotuksen kaislikkoon. Koko talven ja kevään olen treenannut vain Rixua ja Rauha on saanut viettää joutilaan elämää ja sehän näkyi. Rauha sai kolmostuloksen eli ilmaiseksi ei vieläkään saa mitään.