Rankka viikonloppu takana. Osallistuin Rixun kanssa Labradori Mestaruuteen ja hermot olivat koetuksella. Oman jännityksen hallinta ei ole vieläkään hyväksyttävällä tasolla. Rixu toimi ikäänsä nähden hienosti konkareiden kyydissä. Se ei sijoittunut, mutta hävisi mestarille vain kahdeksalla pisteellä. Ihan käsittämätöntä!

Ohjauksissa annan yhä edelleen liian nopeasti pysäytyksen jälkeen seuraavan käskyn. Sunnuntaina näkyi selvästi, että Rixu oli väsynyt ja olisi tarvinnut vielä extrat pari sekuntia lisää pysäytyksen jälkeen saadakseen ymmärryksen kohdilleen. Enkä minä niitä hätäpäissäni antanut, joten pariin kertaan kävi niin, ettei koira ottanut oikeaa suuntaa. Yritän siis harjoituksissa hidastaa käskytystäni entisestään, että saisin rutiinikseni rauhallisen ohjaamisen paineen alla.

Ennen damikoetta en harjoittele viikkoon vaan annan koiran levätä ja kerätä itseään koko päivän kestävään henkiseen rykäisyyn. Kokeessa oli sekä lauantaina että sunnuntaina linjamarkkeeraus, jota täytyy alkaa harjoitella.

Muutamia kuvia kamerallani nappasi Ulla Pihlaja, milloin en itse pystynyt keskittymään valokuvaamiseen. Kiitos Ulla!  https://picasaweb.google.com/finrix/LabMestDerby2011Inkoo

Matka oli loppuun asti haasteellinen ja onnen täyteinen. Paluumatkalla asuntomuna irtosi auton perästä ensimmäisellä sadalla metrillä, mutta kukaan ei onneksi ajanut takana ja auttavaiset herrasmiehet ryntäsivät pelastamaan neidot pulasta. Jälleen kiitoksia miehille! Muistakaa ajaessanne säilyttää turvaväli!